Twoje Kruszwickie forum z informacjami o wszystkim
Po wielkim rozpowszechnieniu na całym świecie konsoli przenośnej Nintendo DS , nadszedł czas na coś nowego , ulepszającego rozrywkę grania na tym cacuszku.Dlatego przedstawiam Wam Nintendo DSi. Od swojej poprzedniczki różni się tym że :
Jest on o 12% cieńszy od Lite'a i ma o 17% większe (3,25-calowe) wyświetlacze. Dodano również cyfrowy aparat fotograficzny o rozdzielczości 3 megapikseli i wejście na karty SD, a pozbyto się slotu na soft z GBA. Zrobione konsolką zdjęcia można edytować specjalnym programem, oczywiście korzystającym z ekranu dotykowego.
Kolejną nowością Nintendo DSi jest przeglądarka internetowa, dzięki której - oprócz zwyczajnego przeglądania stron www - można dostać się na dedykowany handheldowi sklep, który będzie miał w swojej ofercie różnego rodzaju software, ściągane (za darmo lub po wydaniu Nintendo Points) na kartę SD.
żródło: gram.pl, CDA 04/2009
Ja narazie zostaje przy tradycyjnym DS bo mam na tym tylko jedną grę a chciałbym sobie jeszcze uzbierać moją małą kolekcję cardigów
Fajna rzecz, myślałem że Nintendo zrobi nową konsole a nie ulepszy DS, swoją drogą nowe funkcje fajne, może sobie kupie jak stanieje nieco...